Qi Şarjı Nedir?

Qi üzerinden kablosuz şarj, cep telefonları gibi mobil cihazlar için bir standarttır. Qi şarjları, elektrik bağlantıları arasında herhangi bir doğrudan temas gerektirmeden elektriği bir şarj istasyonundan uygun bir mobil cihaza kısa (15 mm) bir mesafe üzerinden iletmek için manyetik şarjı kullanır. Güvenli bir telefon kapağı takılıyken bile, kullanıcıların sürekli olarak USB kablolarını takıp çıkarmadan cihazlarına güç vermelerini sağlar.

Endüktif şarj, hem şarj matında hem de mobil cihazda düz sarmal bobinler kullanarak elektriği iletmek için Qi şarjı ile birlikte kullanılır. Şarj istasyonundaki bobinler önce bir elektrik akımına tabi tutularak dalgalı bir manyetik alan oluşturulur. Bu manyetik alan, mobil cihazı şarj matına koyduğunuzda ve iki bobin seti doğru şekilde yerleştirildiğinde, pilini şarj etmek için güç sağlayan mobil cihazda alternatif bir akım üretir.

Kablosuz şarj için birkaç farklı form faktörü vardır. Telefon şarj istasyonlarının çoğu, bir telefonun üzerine uzanabileceği düz matlardır, ancak telefonun yatay veya yatay konumdayken dik durmasını ve şarj olmasını sağlayan destekler de bulabilirsiniz. Bazı durumlarda, şarj istasyonları iş istasyonlarına, sehpalara, işyeri ışıklarına ve diğer mobilya parçalarına yerleştirilmiştir.

Kablosuz şarjın sağladığı kolaylığın bazı eksileri var. Telefonun şarj olması için, telefonun bobinleri ve şarj matının sıkıca hizalanması gerekir. Aceleniz varsa bu en iyi seçenek değildir çünkü kablosuz şarj aynı zamanda bir şarj kablosu takmaktan daha yavaş güç sağlar. Son olarak, kablosuz şarj geleneksel şarjdan daha az etkilidir çünkü çekilen enerjinin bir kısmı ısı olarak boşa harcanır ve bu da zamanla telefonun pil ömrünü tehlikeye atabilir.

Birçok Qi şarj matı, bilgisayar bağlantı noktalarından ve şarj parçalarından güç almak için USB kabloları kullanır, ancak her priz veya şarj birimi yeterli güç sağlayamaz. Şarj cihazınız telefonunuza güç sağlamıyor gibi görünüyorsa teknik özellikleri kontrol edin.



İlginizi Çekebilir

VFAT Nedir?

Retina Display Nedir?

İletim Sistemi Seviye 3 (T3) Nedir?

POP3 Nedir?

Blockchain AES (Advanced Encryption Standard) Nedir?