Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Nedir?

UPS, basit, eski, kahverengi bir teslimat işinden daha fazlasıdır. Ek olarak, planlanmamış elektrik kesintileri sırasında çalışmaya devam etmek için pil rezervine dayanan bir tür güç kaynağıdır.

Sıradan bir müşteri UPS olarak bilinen bu aşırı gerilim koruyucunun içinde büyük kapasiteli taşınabilir bir akü vardır. Daha büyük UPS cihazları dik durabilir ve küçük dizüstü bilgisayarlara benzerken, daha küçük olanlar kullanışsız güç kablolarına benzer. Kesintisiz güç kaynakları, birçok şirket tarafından elektrik kesintisi durumunda makinelerini çalışır durumda tutmak için kullanılmaktadır. UPS, elektrik kesildikten sonra bilgisayarı yalnızca 15 dakika çalışır durumda tutabilse de, bu süre genellikle tüm önemli dosyaları kaydetmek ve bilgisayarı doğru şekilde kapatmak için yeterlidir. Çok önemli bir proje veya yakın zamanda saklanmamış bir kağıt üzerinde çalışırken, bu ek süre çok değerli olabilir.

UPS sistemlerinin sürdürebileceği maksimum enerji kapasitesi, gücü bir akü üzerinden yönlendirmelerinden kaynaklanmaktadır. UPS takma adı genellikle en yüksek güç kapasitesi sınırını ve ardından "VA" baş harflerini içerir. Örneğin, APC (Amerikan Güç Dönüşümü) Pil Yedekleme 750VA, 750VA kapasite sınırına sahiptir. Ancak, bir UPS'nin en yüksek güç kapasitesi genellikle VA derecesinin %60'ı kadardır. Bu nedenle, 750VA UPS, bağlı cihazlardan gelen 450 voltluk gücü işleyebilir. Bir UPS satın almadan önce, bilgisayar sisteminizin aşırı yüklenmemesini sağlamak için toplam ne kadar enerji tükettiğini belirlemek çok önemlidir.



İlginizi Çekebilir

Kayan Nokta Birimi (FPU) Nedir?

Sıfır Yerleştirme Kuvveti (ZIF) Nedir?

SDRAM Nedir?

Access Point (Erişim Noktası) Nedir?

İş İstasyonu (Workstation) Bilgisayarı Nedir?