İnternette Sahtekarlık (Spoofing) Nedir?

Spoofing, şaka, hile veya aldatmanın fiil şeklidir. Sonuç olarak, BT endüstrisinde "sahtekarlık" terimi, bilgisayar ağlarını veya diğer bilgisayar kullanıcılarını kandırmak veya yanıltmak anlamına gelir. Bu genellikle çevrimiçi olarak kişinin kimliğini gizleyerek veya başka bir kullanıcıyı taklit ederek gerçekleştirilir.

İnternette, sahtecilik çeşitli yöntemlerle gerçekleşebilir. E-posta, iletişim kurmanın olağan yollarından biridir. Sahte bir e-posta adresinden e-posta göndermek veya başka bir kullanıcının e-posta adresini taklit etmek, e-posta dolandırıcılığı olarak bilinir. Neyse ki, e-posta sistemlerinin çoğu, yasa dışı kullanıcıların mesaj iletmesini engellemek için güvenlik önlemlerine sahiptir. Bununla birlikte, dolandırıcılar spam mesajları iletmek için sıklıkla hayali e-posta hesaplarını kullanmalarına olanak tanıyan kendi SMTP'lerini kullanır. Sonuç olarak, gönderenin gerçek konumu olmayan bir adresten e-posta almak mümkündür.

IP sahtekarlığı, internette aldatmanın meydana geldiği başka bir yöntemdir. Bu, belirli bir bilgisayar sisteminin IP adresinin gizlenmesini gerektirir. Bir bilgisayarın IP adresi gizlendiğinde veya sahte olduğunda, diğer sistemlerin bilgisayarın verileri nereden gönderdiğini belirlemesi zordur. IP sahtekarlığı, bir iletişimin kaynağının izlenmesini zorlaştırdığı için bir sunucuya aşırı yük bindiren hizmet reddi saldırılarında sıklıkla kullanılır. Bunun sonucunda bilgisayar bozulabilir veya geçerli sorgulara yanıt vermeyebilir. Şans eseri, hizmet reddi saldırısı algılama ve iletişimi engelleyen yazılım güvenlik sistemleri oluşturulmuştur.

Son olarak, aldatma, çevrimiçi bir takma ad gibi yalnızca sahte bir kişi yaratılarak gerçekleştirilebilir. Örneğin, bir kullanıcı, gerçekte şirketle hiçbir bağlantısı olmadığı halde Çevrimiçi tartışma sayfasına yazarken belirli bir işletmenin temsilcisi olduğunu iddia edebilir. Kullanıcılar çevrimiçi sohbet gruplarında yaşlarını, cinsiyetlerini ve bölgelerini oluşturabilirler.

  • İnternet, başkalarıyla iletişim kurmak için harika bir araçtır, ancak kolayca sahte bir kişilik yaratmak için de kullanılabilir. Bu nedenle, gizli bilgileri ifşa etmeden önce her zaman doğru kişiyle konuştuğunuzdan emin olun.


İlginizi Çekebilir

Simetrik Sayısal Abone Hattı (SDSL) Nedir?

Webmaster Nedir?

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC) Nedir?

Revenue Per Mille (RPM) Nedir?

PPC (Tıklama Başına Ödeme) Nedir?