eSIM Nedir?

"Gömülü SIM" (eSIM) terimi, bir mobil cihaza entegre edilmiş bir SIM çipi veya "UICC" anlamına gelir. Ayrılabilir olmamasına rağmen, SIM kart ile aynı özellikleri sunar.

SIM nedir?

Hücresel ağdaki bir gadget, özel bir tanımlayıcı olan bir SIM (Abone Kimlik Modülü) ile tanımlanır. Hücresel ağda bir akıllı telefonu, tableti veya başka bir cihazı etkinleştirdiğinizde, mobil operatör SIM numarasını hesabınızla ilişkilendirir. Telekom sağlayıcı, bir akıllı telefonu başlatırken SIM'i cep telefonu numaranıza da bağlar.

eSIM ve SIM Kart

Bir eSIM, çıkarılabilen ve farklı cihazlar arasında aktarılabilen SIM kartların aksine, bir cihazın devresine yerleştirilmiştir. eSIM'ler düzenlenebilir ve silinemedikleri için çeşitli hücresel operatörlerle çalışacak şekilde değiştirilebilir. Aynı anda birden fazla Telefon numarasını tutabilirler.

eSIM'ler, geleneksel SIM kartlara göre aşağıdaki avantajlara sahiptir:

  • Gelişmiş güvenlik - Telefonunuz alınırsa veya kaybolursa, SIM kartınız başka biri tarafından kullanılamaz.
  • Daha küçük form faktörü - En küçük nano-SIM cihazları bile bir eSIM'in üçte birinden daha az yer kaplar.
  • Birden fazla SIM desteği - Bir eSIM sayesinde bir gadget çok sayıda kablosuz iletişim operatörüyle aynı anda kullanılabilir. Tipik uygulamalar, kişisel ve profesyonel görüşmeleri ayrı tutmayı ve yurt dışındayken yerel cep telefonu planlarını kullanmayı içerir.
  • Elektronik olarak programlanabilir - Yeni bir cep telefonu operatörüne geçerken, gerçek bir mağazayı ziyaret etmeye veya yeni bir SIM kartın postayla gelmesini beklemeye gerek yoktur. eSIM numarası çevrimiçi olarak eklenebilir.

2018 civarında, eSIM'li ilk cihazlar satışa çıktı. eSIM cihazları artık birçok yaygın sürümde mevcuttur. Entegre SIM'ler yalnızca eSIM teknolojisini kabul eden cep telefonu hizmeti şirketleri ile kullanılabildiğinden, birçok eSIM ürününde gerçek bir SIM kart okuyucu da bulunur.



İlginizi Çekebilir

SMART Teknolojisi Nedir?

Blockchain AES (Advanced Encryption Standard) Nedir?

Over-the-top (OTT) Nedir?

Kripto Para KYC Nedir?

İletim Sistemi Seviye 1 (T1) Nedir?