Bilgisayar Birincil Belleği Nedir?

Bir bilgisayarın birincil belleği, İşlemcinin hemen ulaşabileceği bellektir. Bu, sistem Bellenimi ve CPU önbelleği dahil olmak üzere çeşitli bellek türlerini kapsar. Çoğu zaman, makine RAM'i ana bellek olarak adlandırılır.

Rastgele erişim belleği veya RAM, bilgisayarlar için geçici veri depolama sistemi olarak hizmet veren bir veya daha fazla bellek biriminden oluşur. RAM geçici bellektir, bu nedenle elektrik kesildiğinde silinir. Sonuç olarak, bilgisayarınızı her açtığınızda, işletim sisteminin harici bellekten (sabit disk gibi) RAM'e aktarılması gerekir. Bellek, bilgisayarınızda bir programı her başlattığınızda da dolar.

RAM'e depolama ortamına göre çok daha hızlı ulaşılabildiği için işletim sistemi ve uygulamalar ana belleğe alınır. CPU ve sabit disk arasındaki hızın aksine, CPU ve Bellek arasında veriler yüz kattan daha hızlı iletilebilir. Yardımcı belleğe sürekli erişmenin aksine, veriler RAM'e yüklendiğinde programlar çok daha hızlı ve duyarlı bir şekilde çalışır.

Birincil depolama, birincil belleğin başka bir adıdır. Ancak ana depolama, dahili sabit diskler gibi dahili depolama aygıtları için de geçerli olabileceğinden, bu kelime biraz daha belirsizdir.



İlginizi Çekebilir

NVMe Nedir?

Plastic Pin Grid Array (PPGA) Nedir?

Monitör Çerçevesi (Bezel) Nedir?

Sıfır Yerleştirme Kuvveti (ZIF) Nedir?

Charged Coupled Device (CCD) Nedir?