Arama Motoru Sonuç Sayfası (SERP) Nedir?

Bir arama motoru kullanarak arama yaptıktan sonra görünen ekrana SERP denir. Gönderdiğiniz terimler veya ifadeler için ilgili arama sonuçlarının bir özetini içerir. Web sitesinin başlığı ve sayfanın kısa ve öz bir özeti genellikle her arama sonucuna dahil edilir. Açıklama, sayfanın açıklama meta öğesinden türetilmiş olabilir veya arama teriminin terimlerini kullanan sayfadan alıntılar içerebilir.

Sonuçlar arama motorları arasında farklılık gösterse de hepsinin karşılaştırılabilir bir tasarımı vardır. Genellikle kullanıcının en son sorusunu görüntüleyen arama kutusu, ekranın üst kısmında bulunur. Sonuçlar daha sonra artan önem sırasına göre arama kutusunun altında sunulur. Birçok arama motoru ayrıca resimler, videolar ve haberler için sorgular dahil olmak üzere ek arama seçenekleri sunar. Daha odaklı bir arama yapmak için seçenekler sunan bir "Gelişmiş Görünüm" sekmesi de mevcut olabilir.

"Organik sonuçlar", arama motorunun kullandığı arama yöntemi tarafından döndürülen sonuçlardır. Her SERP, sonuçların keşfedildiği her sorgu için bu sonuçları ana metni olarak görüntüler. Yazarlar genellikle sitelerinin ilgili SERP'lerde üst sıralarda görünmesini istediklerinden, sayfaların SERP'lerdeki yerleşimini denemek ve iyileştirmek için farklı arama motoru optimizasyonu SEO yöntemleri kullanılabilir.

Arama motoru, gönderilen arama terimine bağlı olarak reklamlar veya "sponsorlu girişler" de gösterebilir. Genellikle, bu bağlantılar ekranın sağ tarafında, ilk arama sonuçları grubunun üzerinde görünür. Bu reklamlar genellikle "Sponsorlu Sayfalar" veya "Sponsorlu Sonuçlar" gibi bir terimle tanımlanır. İçerikleriyle ilişkili şartlara teklif veren reklamverenler bunları sağlar. Sponsorlu reklamlar, işletmelere, yerel arama derecelendirmeleri çok yüksek olmasa bile arama motoru trafiğini web sitelerine çekmenin bir yolunu sunar.



İlginizi Çekebilir

Geniş Alan Bilgi Sunucusu (WAIS) Nedir?

UDP (Kullanıcı Datagram Protokolü) Nedir?

RSS (Zengin Site Özeti) Nedir?

Web İşaretçisi (Beacon) Nedir?

VDSL Nedir?